Korona odgodila RetrOpatiju i Carski grad, novac će utrošiti za rad turističke ambulante

Epidemiološka situacija koja je tijekom proteklih dana pokazala naznake pogoršanja dovela je do otkazivanja i odgode brojnih manifestacija u Hrvatskoj zbog sigurnosnih razloga, a zbog važećih preporuka zdravstvenih i epidemioloških službi u Opatiji se u previđenim terminima neće održati dvije popularne manifestacije –  Carski grad i RetrOpatija, potvrdili su iz Turističke zajednice grada Opatije. Carski grad trebao se održati u svom uobičajenom terminu krajem srpnja, dok je RetrOpatija iz posljednjeg tjedna lipnja već ranije bila „prebačena“ u kolovoz.

“Sigurnost naših gostiju i posjetitelja nam je na prvom mjestu. Više no ikada, svi turistički djelatnici moraju brinuti o zaštiti zdravlja svojih gostiju. Nije ovo bila laka odluka, nakon dugih mjeseci izolacije i karantene, svima bi nam odlično došla večer opuštanja i zabave, no trenutačna epidemiološka slika ne dopušta nam previše opuštanja. Moramo ostati odgovorni i voditi računa o preporukama zdravstvenih stručnjaka i epidemiologa. Kako su Carski grad i RetrOpatija manifestacije na otvorenom, koje podrazumijevaju slobodno kretanje i druženje većeg broja ljudi, jednostavno ne možemo zadovoljiti uvjete o ograničavanju broja sudionika”, objasnila je Suzi Petričić, direktorica TZ grada Opatije odluku o odgodi dviju popularnih manifestacija.

Umjesto na program ovih ljetnih događanja, koja su u Opatiju dovodila brojne goste iz inozemstva i cijele Hrvatske, planirana sredstva iz budžeta TZ grada Opatije utrošit će se na financiranje rada turističke ambulante u rujnu, kako bi se zadržala visoka razina sigurnosti i zdravstvenog standarda u Opatiji.

Komentiraj