KORAK PO KORAK Uskoro redovni komercijalni letovi između SAD-a i Kube?

Pixabay

Sjedinjene Američke Države i Kuba složile su se oko ponovnog uvođenja redovnih koemrcijalnih letova između te dvije zemlje. Odluka je to koja bi mogla ponovno pokrenuti njihove ekonomske odnose, prenose svjetski mediji.

Sporazum je objavljen u četvrtak, na prvu godišnjicu povijesne odluke Baracka Obame i Raula Castra. Još uvijek nije poznato kada bi krenuli prvi letovi. Taj sporazum omogićava američkim zrakoplovnim tvrtkama da pregovara s kubanskom vladom oko ruta i rasporeda komercijalnih letova. Znači i više od deset letova na Kubu iz Amerike svakog dana, na kojima će biti tisuće turista, kazali su dužnosnici.

SAD i Kuba nastavljaju s pregovorima oko više pitanja koji bi mohli dovesti do ukidanja embarga. Prema podacima Reutersa, putovanja između ove dvije zemlje povećala su se za više od 70% ove godine. Ali, turisti dolaze charterima preko trećih zemalja, te su prisiljeni suočavati se sa zamršenom mrežom zakona kako bi njihova putovanja bila legalna.

State Department je u četvrtak podsjetio američke državljane kako je zabrana turističkog putovanja na Kubu iz SAD-a još uvijek na snazi. Američki je predsjednik danas pozvao Kongres na ukidanje trgovinskog embarga.

Komentiraj