Koncesiju Radija 101 na 15 godina dobila firma Ivana Jurića Kaćunića

Vijeće za elektroničke medije na sjednici u srijedu donijelo je odluku o dodjeli koncesije za frekvenciju 101 MHz-a, na kojoj je do prije gotovo dva mjeseca emitirala Stojedinica. Kao najpovoljniji ponuditelj, tajnim je glasanjem odabrano trgovačko društvo Top radio d.o.o., i to sa šest glasova, a jedan je glas dobio ponuditelj ZWEI 01 d.o.o, javio je portal Telegram.

Top radio d.o.o. dodjelom koncesije na frekvenciji 101 MHz-a, na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije moći će emitirati u narednom razdoblju od 15 godina, na koliko se koncesija dodjeljuje.

O Ivanu Juriću Kaćuniću Nacional je u ožujku iscrpno pisao na temelju optužbi Miroslava Kutle, prema kojima su mu braća Pripuz navodno oteli njegovo vlasništvo u nekoliko radijskih postaja.

Tvrtka Top radio d.o.o. javila se na i na propali natječaj za dodjelu ove koncesije u svibnju; tada je tvrtka vlasnika Stojedinice odbijena na Vijeću za elektroničke medije zbog nepotpune dokumentacije, a drugi ponuditelj na tom propalom natječaju bio je Top radio d.o.o čiji je u sudskom registru upisani vlasnik Ivan Jurić Kaćunić prije odlučivanja o koncesiji iznenadno povukao svoju ponudu. Top radio d.o.o. ponovno se, uz sedam ostalih prijavitelja, javio na novoraspisani natječaj u lipnju.

O Ivanu Juriću Kaćuniću Nacional je u ožujku iscrpno pisao na temelju optužbi Miroslava Kutle, prema kojima su mu braća Pripuz navodno oteli njegovo vlasništvo u nekoliko radijskih postaja.

‘Zakonski zastupnici tvrtke Zana projekt trebali bi kazneno odgovarati jer su lagali pred sudom’

Telegram pak prenosi izjave koje je Hini dao novinar Saša Paparella, poznat po istraživanju podrijetla vlasništva u medijima. Paparella je govorio o nizu nejasnoća vezanih uz tvrtku Top radio d.o.o. Iako sudski registar navodi da je jedini osnivač i direktor tvrtke Ivan Jurić Kaćunić, pisala je Hina, upućeni sumnjaju da se iza tog ponuditelja možda krije prikriveni vlasnik.

“Potpuno je nejasno zašto je tvrtka Top radio odustala na posljednjem natječaju AEM-a i to u trenutku kad su ostali jedini ponuditelj. Vlasnik i direktor Top radija je Jurić-Kaćunić, samoproglašeni ‘vodeći radijski strateg’ koji je prema sudskom registru povezan s tridesetak tvrtki iz radijskog biznisa, a većini je i vlasnik. Iako je neko vrijeme bio i vlasnik popularnih radijskih postaja kao što su Antena i Extra FM, nikad nije dao intervju u kojem bi objasnio kako je stekao te medije“, kazao je Paparella za Hinu.

Paparella se tada pozvao i na pisanje Nacionala, rekavši kako se “iz sudskog registra može saznati da je Jurić-Kaćunić poslovni partner Ivana Pripuza, sina poduzetnika Petra Pripuza, istog onog kojeg je Miroslav Kutle preko Nacionala nedavno javno optužio da mu je oteo vlasništvo u nekoliko popularnih radio postaja. U tim je medijima odbjegli tajkun godinama držao vlasničke udjele preko tajnih ortačkih ugovora ili paravan-vlasnika kao što je navodno Jurić-Kaćunić. Kutle tvrdi da ga je on iznevjerio i prešao na stranu obitelji Pripuz “, kazao je Paparella.

TAJNI SPISI: Kako su pijuni radijske hobotnice postali moguli, odmetnuli se od Kutle i zavarali državu

Na današnjoj sjednici Vijeća za elektroničke medije, jedan je glas dobio ponuditelj ZWEI 01 d.o.o., odnosno tvrtka koju su osnovali nekadašnji voditelj Radija 101 – danas Yammat FM-a – Siniša Švec, odvjetnik Čedo Prodanović i poduzetnik Emil Tedeschi. Osim Top radija, Zwei 01 i Radija 101 d.o.o. (vlasnika Radija 101), na natječaj Agencije za elektroničke medije javio se i poduzetnik Ivan Čermak sa svojom tvrtkom Crodux inženjering d.o.o., iako bez dosadašnjeg medijskog iskustva.

Prijavila se još i tvrtka Nepce svijet d.o.o. koju je osnovao Renato Perica, zatim i tvrtka 101 FM radio d.o.o. koja se inicijalno zvala Laganini FM Split kojem je, pak, osnivač bio Josip Majher. Uoči odlučivanja o 101 MHz, tvrtka je preimenovana i promijenjena joj je vlasnička struktura pa joj je sada jedini osnivač i direktor Igor Horvat iz Zagreba.

Javila se i Hurin promocija d.o.o., iza koje vlasnički stoji radijska udruga Hurin, a na čijem čelu je Željko Švenda. Hurin je udruga koja okuplja šezdesetak radio stanica, a dosad se nije javljala na ovakve natječaje. Za koncesiju se javila i tvrtka Dvadesetičetirisedam d.o.o., iza koje stoji Danijel Knežević, prema pisanju Jutarnjeg lista, bivši djelatnik Radija 101.

Komentiraj