Koncept virtualnog pacijenta i dalje koristan zdravstvenim radnicima

Unsplash/h heyerlein

 

Daljnji razvoj koncepta virtualnog pacijenta ili dvojnika bi mogao dodatno olakšati posao zdravstvenim radnicima u budućnosti.

Međunarodni tim znanstvenika je koristio superkompjutere, kako bi stvorio digitalnog dvojnika pacijenta. Prikaz pacijenta na sučelju kompjutera je lako dostupan i otkriva pojedinosti o genomu osobe, ritmu srca, u sustav se mogu unijeti skeniranja, rendgenske snimke…

Peter Coveney sa istraživačkog sveučilišta University College London ističe kako se sustav pokazao točnim u dijagnostici i u budućnosti bi mogao pomoći doktorima u spašavanju života.

Andrea Townsend-Nicholson je ponovila da zadivljuje što gledanjem u ovaj sustav vidite osobu i sve potrebne podatke. Prikaz određenih dijelova tijela i organa koristan je za analizu prije operacije.

Superračunala se koriste za razne namjene, od kvantne mehanike i kriptoanalize, vremenske prognoze i meteoroloških predviđanja, do raznih simulacija i vizualizacija.

Vjerojatno ćemo u budućnosti u svom digitalnom medicinskom kartonu svi imati virtualnog dvojnika. Obrada podataka, dijagnoze i druge pojedinosti će se lako unositi i biti brzo dostupne.

Komentiraj