Marko Lukunic/PIXSELL

Komadina u Belom Manastiru: SDP-u trebaju promjene

Potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika stranke Zlatko Komadina izjavio je u subotu u Belom Manastiru da SDP-u trebaju promjene i da mora početi vraćati povjerenje građana, jer samo s većim povjerenjem može doći u situaciju da preuzme odgovornost za Hrvatsku.

U izjavi novinarima uoči sastanka s članovima stranka s toga područja Komadina je rekao da je nakon današnje sjednice Glavnog odbora u Zagrebu počeo službeni dio kampanje, u kojoj će se zauzimati za bolji SDP, a za to, kako kaže, “trebaju promjene”.

Naše kolegice i kolege moramo više uključiti u rad stranke i vraćati povjerenje građana, jer samo s većim povjerenjem možemo doći u situaciju da formiramo Vladu, kada dođu izbori, poručio je Komadina.

“U budućnosti vidim SDP na čelu sa mnom”, odgovorio je Komadina novinarima na pitanje kakvu budućnost vidi za SDP, ako na čelu stranke Zoran Milanović.

Na pitanje hoće li se u kampanje više fokusirati na unutarstranačke probleme ili na kritiku Vlade, Komadina je kazao kako je “potrebno i jedno, i drugo”.

Stranku moramo otvoriti, okupiti ljude, zajednički raditi na politikama stranke, okupljati koalicijski potencijal, kako bi preuzeli odgovornost za Hrvatsku. Ova Vlada je za sada poprilično neučinkovita, nisu još riješili ni kadrovska pitanja, a već se bave nekim političkim temama, koje nas vraćaju “u teške 90-te godine”, pa SDP s koalicijskim partnerima, mora biti spreman preuzeti odgovornost za Hrvatsku, istaknuo je Komadina.

  • Na upit novinara što najviše zamjera protukandidatu Zoranu Milanoviću, odgovorio je kako nikome ne zamjera, jer svatko u okviru svojih mogućnosti misli da radi najbolje što može, ali mu se “osobno ne sviđa način vođenja stranke”.

Ponovio je kako bi se kandidirao i da je SDP dobio parlamentarne izbore, i da mu motiv nije bio izborni rezultat, ali da mu je “krivo da HDZ vodi Hrvatsku”.

Zamoljen da komentira slučaj predsjednika zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića, kojega su službenici prometne policije noćas zatekli kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, Komadina je rekao da je Bernardić napravio grešku zbog koje se ispričao. Smatra da to neće imati negativne posljedice za stranku.

“Neće, sutra je novi dan, ali bez pića”, odgovorio je.

Kada se pije ne smije se sjesti za volan. Bernardić je svjestan da je napravio grešku, ispričao se i srećom da je prošlo bez posljedica, rekao je Komadina, koji će se danas sastati s članovima stranke u Valpovu i Đakovu.

Bernardić je na svom Facebok profilu objavio javnu ispriku što je vozio pod utjecajem alkohola.

“Nažalost, sinoć mi se dogodila velika pogreška zbog koje iznimno žalim i koristim ovu priliku da se ispričam kao javna osoba i kao građanin. Kad se pije nema za volan. To je pravilo kojeg se uvijek držim. Sinoć, nažalost nisam. Naime, oko ponoći sam zaustavljen u rutinskoj kontroli prometne policije i na alkotestu mi je izmjerena nedozvoljena količina, točnije 0,94. Premda mi se dogodilo prvi puta, neodgovorno je, pogriješio sam i upućujem javnu ispriku. Snosit ću sve sankcije sukladno zakonu. Mogu reći da se na greškama i na vlastitoj koži dobro nauči i uvjeren sam da mi se ovo više nikada neće ponoviti”, napisao je Bernardić.

Komentiraj