Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u ponedjeljak je u intervjuu za Novi list izjavio kako bi SDP na sljedeće izbore trebao ići samostalno. “Moj osobni stav je da nakon godina koalicijske suradnje koju je vodio SDP, a u kojoj je bio često prevaren, a uvijek je davao više, često i previše, vrijeme da kapitaliziramo vlastitu poziciju, pa poslijeizborno tražimo partnere. No, o tome ćemo odlučiti, kada dođe vrijeme, na tijelima stranke”, kazao je Komadina.

Naglasio je da ključeve izbora drže oni koji za sada imaju većinu. “Jest da je čudnjikava i klimava, ali je imaju, što se pokazalo i na zadnjem glasanju o povjerenju, i to s mandatima HNS-a proizašlih iz glasova za SDP-ovu koaliciju. Ne znam čemu teza da SDP nije spreman za izbore. Uvijek smo spremni za izbore”, poručio je.

Komadina je komentirao i saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor. “Povjerenstvo ima što raditi. Jer, ono ne radi isti posao kao DORH, da utvrđuje pojedine krivnje, odnosno kaznene odgovornosti, te mislim da može i mora nastaviti s radom. Povjerenstvo utvrđuje nepravilnosti u smislu poslovnih procesa i manjkavosti legislative. Smatram da je rad povjerenstva u interesu hrvatskih građana i javnosti, da nam se ne bi nikada nešto slično ponovilo. Osim ako oni koji žele ugasiti povjerenstvo nešto skrivaju pa ne žele da nastavi s radom”, naglasio je.

Smatra da je lex Agrokor zapravo odgodio pokretanje stečajnog postupka da bi se kupilo vrijeme za restrukturiranje i plaćanje dugova dobavljačima i u tom dijelu je imao pozitivne efekte. “Ne napada SDP lex Agrokor, nego u ime građana i javnosti ispituje ponašanje prilikom njegova provođenja. Propituje vode li se procesi sukladno propisima i transparentno. Posao oporbe i jest propitivanje i djelovanje s pozicije da vladajući nešto ne mogu raditi u mraku i tišini, nego u javnosti i na svjetlu”, rekao je, između ostalog, Komadina za Novi list.

Komentiraj