U subotu se održava sjednica Glavnog odbora SDP-a, na kojem će se odlučivati o povjerenju predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, a uoči sjednice putem Facebooka oglasila se Aleksandra Kolarić. Ona je u svojoj objavi poručila kako joj je drago da su je zagrebački SDP-ovci počeli prepoznavati kao glas promjene i osobu koja zagrebački SDP može osoviti na noge.

“Ključni korak prema promjenama u SDP-u bit će prestanak svođenja politike na osobne obračune, prestanak podmetanja, širenja neistina i osobnih diskreditacija.

Mi moramo govoriti i raspravljati o rješenjima za našu stranku i društvo. U SDP moramo vratiti politiku i političko.

Već nekoliko godina govorim o politici okupljanja, o nužnosti jačanja demokratičnosti u SDP-u, o povratku političke vjerodostojnosti i o osnaživanju prava članova. Samo istinski demokratski i tolerantan SDP može biti snažan zagovornik jačanja demokratičnosti i tolerancije u Hrvatskoj. Samo SDP jednakih šansi za svakog člana može biti uspješan zagovornik društva jednakih šansi.

Drago mi je kad vidim da su mnogobrojni naši članovi prihvatili moju ideju uključivosti, demokratičnosti i tolerancije u našoj stranci, a posebno mi je drago kada vidim da su te ideje, koje već dugo zagovaram, konačno prihvatili i članovi nacionalnog vodstva SDP-a.

Očito je da su me mnogi zagrebački SDP-ovci počeli prepoznavati kao stvarni glas promjena i kao osobu koja zagrebački SDP može osoviti na noge. Zagrebački SDP mora postati motor rasta i razvoja hrvatskog SDP-a. Bez jakog Zagreba, nema jakog SDP-a na nacionalnoj razini.

Kako bih dalje doprinijela fokusu na dubinske promjene i politiku, u predstojećoj kampanji za predsjednicu zagrebackog SDP-a NEĆU odgovarati niti reagirati na osobne napade, neistine i izvrtanja mojih riječi i djela od strane nekih kandidata ili članova nacionalnog vodstva naše stranke, koji su se uključili u kampanju u Zagrebu. NEĆU se uključivati u klanovske borbe koje potresaju stranku i nacionalno i u Zagrebu. Takav destruktivan angažman ću ostaviti njima. Otpori promjenama i cementiranje prošlosti, a o tome se radi, našu stranku vode unazad i nisu rješenje za izlazak iz sadašnje duboke krize.

Svoju kampanju usmjerit ću isključivo prema nužnim promjenama koje će SDP u Zagrebu ponovno učiniti ponosnim i vratiti mu povjerenje naših gradjana, a to su: vraćanje fokusa na građane i politički rad u gradu i našim kvartovima, jačanje prava svakog člana (predizbori i proširenje 1 član 1 glas) i prava odlučivanja u mjesnim organizacijama, uvođenje kontinuirane, modularne edukacije za svakog člana, privlačenje novih članova, a posebno mladih, postavljanje uspješne unutrašnje i vanjske komunikacije našse stranke, naših vijećnika i zastupnika u Gradu, uvođenje pravične kadrovske politike te aktiviranje i uključivanje svih članova i simpatizera u našu platformu za drugačiji Zagreb. Svatko, ali basš svatko tko zeli doprinijeti promjenama i snazi SDP-a u Zagrebu i tko je okrenut budućnosti, je dobrodošao pridruziti se. Prošlost i nastavak po starom i osobne napade ostavljam protivnicima promjena.

Moja ambicija je moderan, uspješan, jak, demokratski i progresivan zagrebački SDP. Zajedno ga možemo stvoriti”, objavila je Kolarić na Facebooku.

Komentiraj