Kolar: “SDP treba resetirati sebe, a tek potom Hrvatsku”

Kandidat za predsjednika SDP-a Željko kolar u srijedu je na konferenciji za novinare u Rijeci kazao da sukobi unutar stranke moraju prestati te se SDP mora okrenuti suradnji i okupljanju.

Kolar je predstavio svoj program i upozorio da se SDP predugo bavi sam sobom pa više “nema vremena za čekanje”.

“Članice i članovi su uputili jasnu poruku da SDP treba resetirati sebe, a tek potom Hrvatsku, jer nije sposoban resetirati zemlju ako ne može sebe”, rekao je Kolar, koji je nužnim ocijenio da stranka promovira socijaldemokratske vrijednosti.

“Nije dovoljno samo kritizirati HDZ jer građani očekuju rješenja za probleme u kojima se nalaze oni i Hrvatska”, naveo je Kolar. Istaknuo je da SDP mora voditi brigu o ljudima koji žive od svog rada jer ispada “da je to SDP zaboravio i prepustio ta pitanja drugim strankama”.

Svog protukandidata u drugom krugu za predsjednika stranke, Peđu Grbina nazvao je sjajnim teorietičarem, a sebe sjajnim praktičarem. Poručio je da je stranci sada potreban praktičar s pobjedničkim mentalitetom jer je više puta pobjeđivao na izborima za gradonačelnika Krapine i župana.

“Za pravedno društvo se treba boriti, a SDP ima snage okupljati sve s ljevice i lijevog centra kako bi ostvarili taj cilj”, rekao je Kolar.

Komentiraj