Koalicija “Umirovljenici zajedno” želi reformu cjelokupne socijalne politike

Autor:

22.04.2021., Zagreb - Kandidat za gradonacelnika Zagreba platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Spika, kandidatkinja i kandidat za zamjenicu i zamjenika gradonacelnika Blanka Sunara i Branko Petrovic odrzali su konferenciju za medije. Tema je "Nova izdaja umirovljenika, ovaj puta od strane generala HV-a i predsjednika HSU-a Veselka Gabricevica koji se umjesto obecane suradnje u interesu svih umirovljenika okrenuo 'trgovanju' njihovim interesima, rasturajuci pri tome i vlastitu stranku".rPhoto: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Koalicija stranaka Umirovljenici zajedno predstavila je u utorak programske smjernice – reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike, uz poruku kako u nizu županija i gradova želi preuzeti odgovornost za umirovljenike i očuvati parlamentarni status.

Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika ustvrdio je na konferenciji za novinare da dosad u Hrvatskoj nikada nije bilo brojnije i snažnije umirovljeničke opcije. Njihov je zajednički cilj borba protiv siromaštva umirovljenika i za povećanje njihova životnog standarda.

Hrvatske mirovine nisu na razini mirovina u većini ostalih država EU-a, pa je bitno pomagati onima kojima je ta pomoć zaista potrebna, poručio je. Predsjednik Stranke Umirovljenika Lazar Grujić založio se za okupljanje umirovljeničkih stranaka i udruga, kojima je cilj ne samo poboljšanje standarda umirovljenika već i rješenja kojima bi iz siromaštva izvukli što veći broj umirovljenika.

Uz to žele kreirati i realizirati reformu mirovinskog sustava, zdravstva i sveukupne socijalne politike.

“Jedino tako ćemo imati utjecaj na izvršnu vlast, a možemo i pronalaziti stručnjake za pojedina područja života u mirovini”, kazao je.

Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja izvijestio je kako je oko 7000 dodataka na obiteljsku mirovinu obračunato i kreće u isplatu kroz deset dana.  Dodatak će iznositi oko 85 eura, a isplata bi trebala trajati čitavu godinu.

Nova politička platforma će provesti istraživanje javnog mnijenja, kako bi vidjeli koji sve problemi tište umirovljeničku populaciju, najavljeno je na konferenciji.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.