Patrik Macek/PIXSELL

KLISOVIĆ “Treba preuzeti političku odgovornost”

Saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku i član Odbora za obranu Joško Klisović gostovao je u utorak u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao propali posao nabave borbenih zrakoplova od Izraela.

“Činjenica da je premijer imao potrebu demantirati ministra politički je problem. Ministar se javno očitovao o svojim preferencijama oko toga koji zrakoplov treba uzeti. Ja kao građanin Republike Hrvatske mogu kazati da bih volio američke zrakoplove, jer to znači investiciju u strateško partnerstvo s SAD-om i NATO-om. Ja kao građanin Hrvatske mogu to reći, no ministar koji je zadužen za javnu nabavu zrakoplova ne može u trenutku kad ona nije ni počela reći da preferira F-16. To je unaprijed preferiranje jednog ponuđača i ministar pokazuje da ekipa s njim na čelu neće biti u stanju voditi eventualni novi posao”, smatra Klisović.

Komentirao je i e-mailove koje je jučer objavio Index. “Treba provjeriti vjerodostojnost toga maila, a MORH nije demantirao sadržaj, iz čega zaključujemo da je točan, ali ga je proglasio nerelevantnim. Kad takvo nešto proglašavate nerelevantnim, pokušavate nešto sakriti, opravdati se, skinuti odgovornost sa sebe. Ne može se ignorirati ovakav mail, jer to je onda grubi nemar, a treba preuzeti i političku odgovornost”, kazao je.

Dodao je kako ovdje treba tražiti odgovornost za nastalu situaciju, a postoji više razina štete – šteta za proračun Republike Hrvatske, za Oružane snage i ono što se u pravu zove izmakla korist, odnosno izmakla dobit.

Komentiraj