Jedan od kandidata za gradonačelnika Splita na predstojećim lokalnim izborima je i nezavisni Željko Kerum, bivši gradonačelnik. Najavio je deset velikih projekata u koje bi krenuo odmah, a koji bi potaknuli zapošljavanje i rast potrošnje.

Kerum je kazao za HRT kako se nada da će građani to prepoznati jer i u prvom je mandatu, kaže, napravio dobre stvari a sada će još i više. ‘Smatram da jedini imam iskustvo realnog sektora što gradu treba, ostali su teoretičari, koji se financiraju uspješnim projektima. Sam radi ankete i od 10 HDZ-ovaca više od pola njih tajno mu daje podršku, kaže Kerum. ‘SDP je zbrda-zdola izabrao kandidata i mislim da sam u ovom trenutku ispred svih’, kazao je.

Komentirao je ideju Roberta Pauletića o izgradnji niza hotela na Zapadnoj obali, poput onih u Nici. ‘Tamo je po GUP-u i planirana izgradnja hotela pa to nije novost’. Rekao je kako Banovinu ne treba srušiti već od nje napraviti hotel  s pet zvjezdica, piše HRT.

Za Hotel Marjan Kerum je kazao kako je on jedna od utakmica u životu koju nije dobio. ‘Tvrtka je u stečaju i bilo bi dobro da u priču uđe neka velika kompanija, priča se o Adrisu iz Istre’, dodao je.

Prokomentirao je i izostanke sa sjednica Saboora u vrijeme mandata. ‘Nisam osoba koja gubi vrijeme, u hodu rješavam probleme a u Saboru nisam mogao napraviti ništa s te dvije ruke’, kazao je.

Komentiraj