Kepčija: Tražimo pojačanja na poziciji desnog beka te u napadačkom segmentu

Tjedan dana potrajao je odmor igračima Hajduka od sezone koju zbog slabih rezultata žele što prije zaboraviti. Na današnjem prvom okupljanju kao uvodu u pripreme za nove izazove trener Igor Tudor je na Poljudu radio sa sljedećim igračima: Marin Ljubić, Kristian Dimitrov, Darko Nejašmić, Leon Kreković, Stefan Simić, Marin Jakoliš, Mijo Caktaš, Samuel Eduok, Dimitrios Diamantakos, Stipe Radić, Nihad Mujakić, Mario Čuić, Jakov Blagaić, Jairo de Macedo Silva, Adam Gyurcso, Ivan Brnić, Stanko Jurić, Ivan Dolček, Ardian Ismajli, David Čolina, Mario Vušković, Josip Posavec, Lumbardh Dellova, Jurica Pršir, Tonio Teklić i Karlo Sentić dok će se Bassel Jradi i Francesco Tahiraj momčadi priključiti u nedjelju.

Nova odnosno stara imena su povratnici Tonio Teklić i Adam Gyurcso koji su proteklo razdobolje proveli na posudbama u Varaždinu te Puskas Akademiji dok u svlačionici više ne stanuju Hamza Barry koji je istekom ugovora napustio klub te Josip Juranović koji je realizirao transfer u poljsku Legiju.

“Krećemo u nove izazove. Prvenstvo je vrlo blizu, za dva tjedna. Igrači u ovih 5-6 dana nisu puno izgubili tako da ne bi trebalo biti problema po pitanju ritma. Gledati ćemo da odigramo još jednu utakmicu u sljedeću subotu, najvjerojatnije protiv B ekipe, a već onda nam dolazi Istra 1916 ili Orijent 1919.”, rekao je trener Tudor.

Sportski direktor Ivan Kepčija je dodao: “Teško je ovo nazvati pripremama jer se radi o vrlo specifičnoj situaciji. Igrači su imali samo 6-7 dana odmora, što je više mentalnog oblika.” 

Potom se osvrnuo i na odlaske Hamze i Juranovića: “Hamzi je istekao ugovor kojeg je profesionalno do kraja odradio. Nažalost na kraju se teže ozlijedio zbog čega smo obavili razgovor s njim da mu ponudimo produženje, smatramo da je to bilo korektno, no on to u ovom trenutku nije prepoznao kao nešto najbolje za njega. Josip je ulazio u zadnju godinu ugovora te smo u razgovorima s Legijom pronašli zajednički jezik dogovorivši se oko transfera. Na toj poziciji ćemo sigurno tražiti pojačanja.”

Komentirao je i pridruženje Diamantakosa te stanje na tržištu igrača: “Napadač nam je bio nasušno potreban, a u napadačkom segmentu će biti još biti pojačanja. COVID-19 je poremetio stanje na igračkom tržištu i nešto što je prije vrijedilo više nije aktualno te se tome moramo prilagoditi. Svjesni smo da imamo puno talentiranih igrača koji će na tržištu i dalje dobro kotirati, možda u relacijama manjim nego što smo zamišljali ranije, ali i dalje mislim da imaju vrijednost na tržištu, ne samo u sportskom nego i u financijskom smislu.”

Video prilog s prvog treninga Bilih u novoj sezoni:

Komentiraj