Ken Block se pridružio Audiju i uskoro će voziti električni model S1 Hoonitron

Screenshot YouTube

Svijet je obišla vijest da se Ken Block pridružio Audiju i uskoro će sjesti za volan posebno dizajniranog električnog modela S1 Hoonitron, prenosi  autos.yahoo.com. 

Video uraci postavljeni na YouTubeu su u kratkom roku prikupili velik broj klikova, jer je ovaj automobil unikatan. Poznatom akrobatskom vozaču je izuzetno drago što će voziti ‘pod okriljem’ automobilska tvrtke Audi.

Model S1 Hoonitron ima pogon na sve kotače, inspiracija za dizajn i sportske perfomanse su slijedile iz razvoja poznatog sportskog automobila S1 Sport Quattro.

Block je na ovaj način postao Audijev ambasador za razvoj automobila na električni pogon i najavio je da će mogućnosti vozila predstaviti u atraktivnom videu ‘Elektrikhana’.

Otkriveno je da sportski elegantan S1 Hoonitron ima dva snažna elektromotora, većina vanjskih dijelova vozila je napravljena od laganog karbona.

Uz novi automobil Block je pokazao da ne želi odustati od svojih korijena te video otkriva i starinski sportski model, koji će sigurno pokazati svoje odlike u novim izazovima.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]