Scenski kolektiv La Fura dels Baus dolazi sa svojom poznatom predstavom

La Fura dels Baus, facebook.com

Kazališna skupina La Fura dels Baus dolazi u KD Lisinski (7. prosinca). Poznati scenski kolektiv pomiče granice teatra i pretvara pozornicu u igralište koje vrvi zabavom, komedijom, opasnostima i fantazijama.

Zahvaljujući pionirskom pristupu u novom osmišljavanju kazališnog prostora i publike, neprestanoj znatiželji pri istraživanju novih umjetničkih trendova, jedinstvenom stilu i estetici, La Fura dels Baus razvila je osebujan način povezivanja tehničkih osobina s umjetničkim izričajem koje je kazališni i filmski svijet prepoznao kao “furanski jezik“.

La Fura dels Baus je kazališna družina iz Barcelone koja od 1979. godine osvaja svijet svojom jedinstvenom vizijom. Pažnju najšire svjetske javnosti privukli su svojim doprinosom nezaboravnom spektaklu otvorenja Olimpijskih igara u Barceloni. Neutaživa znatiželja, hrabar istraživački duh, visoko estetizirani izraz povezan s najsuvremenijim scenskim tehničkim rješenjima… sve je to sadržaj velike “furanske“ kreativne radionice.

U predstavi ‘Free Bach 212’ pjesma i ples pomiješani su s dvorskim strukturama te kao takvi otvaraju prostor zavođenju, putenosti i hedonizmu, a interdisciplinarnost i interaktivnost samo su neke od osobitosti kojima ova predstava izoštrava doživljaj.

Komentiraj