‘Kauboji’ od 20:30 protiv najvećih favorita za zlato. “Moramo pružiti najbolju moguću partiju”

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu od 20:30 sati igra drugu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva protiv Danske, koja u dosadašnjem dijelu prvenstva još nije izgubila i po mnogima je najveći favorit za zlato.

Danska je aktualni svjetski prvak i srebrna s Olimpijskih igara u Tokiju. Ukupno su do sada osvojili 13 medalja s velikih natjecanja. Imaju zlata s Olimpijskih igara (2016.), svjetskih prvenstava (2019., 2021.), te europskih prvenstava (2008., 2012.). U posljednjih deset godina na 12 natjecanja osvojili su 7 medalja.

U Debrecenu su se ‘prošetali’ skupinom – dobili su Crnu Goru 30:21, Sloveniju 34:23, Sj. Makedoniju 31:21, te u drugom krugu odmah na startu, Island 28:24.

Dansku već godinama nose jedan od najboljih svjetskih vratara Niklas Landin i Mikkel Hansen. Do sada je imao realizaciju 20/27. Oni su zaštitni znakovi te reprezentacije. Hansen je triput, a Landin jedanput biran za najboljeg svjetskog igrača. Imaju po osam medalja s reprezentacijom u posljednjih 11 godina. U tu skupinu iskusnih i pomalo legendarnih Danaca spadaju još i Lasse Sven Hansen (38 godina), Mads Mensah Larssen (30 godina), Henrik Toft Hansen (35 godina) pa naknadno pozvani Hans Lindberg (40 godina), koji je čini se pod koronom.

No, tu su i mladi igrači – pivot Magnus Saugstrup (25 godina, SC Magdeburg), 7/8 učinak, pa Emil Jacobsen (23 godine, Flensburg), 7/7 do sada (ili nevjerojatnih 35 od 35 u danskoj reprezentaciji) i najmlađi Mathias Gidsel (22 godine, GOG Handbold), 12/12 u Mađarskoj.

“Loše smo krenuli od početka protiv Crne Gore, to nije bila Hrvatska koja je do sada pokazala da se baca na glavu bez obzira na sastav. Ušli smo sporo u utakmicu, odigrali smo lošu utakmicu, moramo je zaboraviti”, rekao je u petak u najavi ove utakmice Jakov Gojun.

Izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat napominje da se protiv Danske treba spremiti najbolje što može i da mora pokušati izvući iz svojih igrača što se može. “Bit će jako teško igrati, trebat ćemo biti maksimalno koncentrirani na gornjim granicama i pružiti najbolju moguću partiju”, ocijenio je Horvat podsjećajući kako je Hrvatska do sada na prvenstvu u četiri utakmice imala četiri različita sastava i igrala četiri različite obrane.

Za utakmicu protiv Danske Horvat je napravio još nekoliko promjena. Dolazi Kristian Pilipović koji je stekao pravo nastupa za Hrvatsku te Mateo Maraš.

Trebao je zaigrati i Lovro Mihić, no on je u subotu dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

Mihić otpao za Dansku. Imao covid, u petak bio negativan. Danas ponovno dobio pozitivan nalaz

Debi Kristiana Pilipovića: “Horvat mi je rekao da sam lud! Ali, došao je taj dan”

Komentiraj