Debi Kristiana Pilipovića: “Horvat mi je rekao da sam lud! Ali, došao je taj dan”

Vratar Kristian Pilipović debitirat će u dresu hrvatske rukometne reprezentacije na velikim natjecanjima u večerašnjem dvoboju protiv Danske u drugoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva.

Pilipović je u petak stekao pravo nastupa za Hrvatsku nakon što je prije branio za Austriju. Od iduće sezone igrat će za Wislu Plock, a trenutačno je član Kadetten Schaffhausena.

U Kadetten je 27-godišnjak došao iz Nexea, gdje mu je trener bio današnji izbornik Hrvoje Horvat. ” Imam pozitivnu tremu, uzbuđen sam, dugo sam čekao ovaj trenutak”, rekao je Pilipović.

Ispričao je da je prije tri ili četiri godine Horvatu rekao da više ne želi nastupati za Austriju, već za Hrvatsku. Tada mu je rekao da vjeruje da će on jednog dana biti izbornik reprezentacije, a on reprezentativni vratar.

“Meni je izbornik čak rekao da sam lud, ali ja sam imao tu želju i, eto, došao je taj dan i stvarno sam presretan. Bilo je dugo tri godine, gledaš velika natjecanja i patiš što ne igraš, ali došao je taj dan”, ispričao je Pilipović.

Komentiraj