Kate Winslet pozdravila uvođenje koordinatora intimnih scena u filmovima

Kako bi se spriječile neugodne situacije na snimanjima filmova u kojima ima i scena seksa uvedena je  osoba koja koordinira snimanje takvih scena. Takvu promjenu među prvima je pozdravila Kate Winslet koja je, govoreći za podcast How I Found my Voice, izjavila kako bi bila sretnija da su se takve osobe pojavljivale ranije na snimanju njenih filmova.

„Da su barem prije takve osobe dolazile na snimanje filmova. Ta osoba bila bi moj prijatelj, ona vrsta prijatelja kojem bi mogla reći ‘Možeš li mu objasniti da ne stavlja svoju ruku ovdje’. Nije na meni da takve stvari govorim, zato je znalo biti čudnih situacija“, objasnila je Kate Winslet. Ona trenutno snima novu seriju „Mare Of Easttown“ i odlučila je osobno preuzeti ulogu osobe koja koordinira snimanje intimnh scena. Na taj način pomogla je 20-godišnjoj Angourie Rice koja glumi u seriji i koja je morala snimiti upravo takvu scenu.

„U toj sceni nije bilo navedeno da će se skidati odjeća pa su producenti smatrali da ne trebaju imati koordinatora snimanja intimnih scena. Meni se činilo da je ona prilično nervozna. Zato sam joj rekla ‘Bit ću tu za tebe. Ostati ću ovdje, neću otići sa snimanja’. Ona mi je na to odgovorila ‘Hvala Bogu Kate, puno ti hvala“, opisala je Kate Winslet koja je rekla kako je to napravila da bi se njena kolegica osjećala bolje i sigurnije, odnosno kako bi znala da ima nekog tko će reći ‘Sada ćemo prekinuti snimanje. Osjećaju li se svi dobro?’“. „Ponekad se ni redatelji ne osjećaju ugodno kada razgovaraju s glumcima o pripremama za snimanje intimnih scena, čak i ako je u pitanje samo poljubac“, dodala je slavna glumica.

Komentiraj