Goran Jakus/PIXSELL

KARLOVAC Lažne socijalne radnice pokrale staricu

Karlovačka policija pozvala je u ponedjeljak na oprez nakon prijave 83-godišnje Karlovčanke kojoj su u stan ušle dvije nepoznate, žene predstavivši se kao djelatnice Centra za socijalnu skrb, a nakon njihova odlaska primijetila je da joj nedostaje novac.

Policija stoga upozorava, posebno starije, da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom, a posebno da kod nenajavljenih posjeta ne otvaraju vrata dok kroz tzv. ”špijunku” ili uz sigurnosni lanac ne provjere tko je posjetitelj i što želi.

Podsjećaju da se posjetitelji s kriminalnim namjerama najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači pa savjetuju građane da slobodno budu sumnjičavi i traže službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice. Pritom ne bi smjeli nasjedati ni na trikove poput nesvjestice ili iznenadne slabosti, kaže policija.

“Ako je nepozvana osoba uporna u nakani da uđe u vaš dom, o tome žurno obavijestite susjede i policiju na broj 192, prijavite i sva druga opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama te preko telefona nemojte odavati ni jedan podatak o novčanim karticama ili svoje identifikacijske podatke”, stoji u priopćenju.

Komentiraj