Karla Bulića zauvijek ćemo pamtiti po doktoru Luigiju

Popularni glumac Karlo Bulić rođen je u Trstu 1910. godine, a glumom se počeo baviti kao član putujućih kazališnih družina. Član kazališta u Banja Luci, Sarajevu, Dubrovniku, Zagrebu i Splitu, a nakon Drugog svjetskog rata angažiran je u Jugoslavenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Karijeru mu je obilježila 1970. godina i uloga doktora Luigija u seriji ‘Naše malo misto’ po scenariju Miljenka Smoje i u režiji Danijela Marušića.

Bulić i njegova partnerica Asja Kisić koja je utjelovila Bepinu postali su megazvijezde. Uloga ‘dotura’ ga je, kako je rekao, uzela pod svoje, a kako je serija odmicala, sve su ga više poistovjećivali s njom. Luigi je poznat po svom govoru u kojem miješa hrvatsku čakavicu i talijanštinu, posebno psujući ‘Ma guarda ti, che crettino, che imbecile, asti Gospu!’, uglavnom ‘časteći’ tako nesposobne ili zahtjevne stanovnike Malog mista.

Osim glume, 14 godina je predavao masku i šminku studentima beogradske Pozorišne akademije. Bulić je u svojoj karijeri glumio i u ‘Dundu Maroju’, ‘Ribarskim svađama’, ‘Kralju Learu’, ‘Ledi’, ‘Braći Karamazovima’, ‘Don Carlosu’.

Volio je more i, kako su rekli njegovi prijatelji, bio neizmjerno duhovit, po naravi druželjubiv i simpatičan. Umro je u 77. godini 19. listopada 1986. godine u Beogradu.

Komentiraj