Karin: “Broj zaraženih je sigurno pet puta veći”

Broj zaraženih je sigurno pet puta veći, kazala je ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Od 916 testiranih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 160 je pozitivnih. Zaraženo je još 14 zdravstvenih djelatnika, ukupno njih 31, a 14 ih je u samoizolaciji, navela je Karin. U županiji je ukupno 1901 osoba u samoizolaciji.

“Pojedini razredi su na online nastavi jer su djelatnici i učenici pozitivni. 12 je pozitivnih časnih sestara u domu za časne u Košutama, 5 pozitivnih osoba s jednog zbora, 1 trener i 1 igrač, te 1 igračica iz sportskih klubova”, kazala je Karin za N1.

Tri škole su online jer je nekoliko djelatnika i učenika bilo pozitivno. Od 2 do 5 razreda je u samoizolaciji, 3 novooboljele osobe su na Medicinskom fakultetu, 4 studenta, 1 djelatnik na Pomorskom, a zaražena su još dva studenta.”

Kaže da je u splitskoj bolnici više od 10 oboljelih s istog odjela, od kojih su četiri liječnika. “35 je bilo hospitaliziranih covid osoba, od čega 3 na raspiratorima”, rekla je Karin.

Kaže kako je ovo prekratko razdoblje od donošenja mjera u županiji, “trebaju biti najmanje 15 dana da bismo vidjeli rezultate”. Upozorava kako su “mnogi zaaraženi asimptomatski”, a “kontakte zaraženih sve je teže pohvatati”: “Mobiliziramo sada i druge kolege. Liječnike, sanitarne inženjere… “.

Komentiraj