Petar Glebov/PIXSELL

KARAMARKO “Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a. Kada je ne bude imao, više neće biti predsjednik Vlade”

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak je preko Facebooka poručio kako premijer Tihomir Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a. Osvrnuo se Karamarko na imenovanja u sigurnosno-obavještajnom sustavu.

“Dobro je poznat moj stav o imenovanjima u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Moja je želja bila da se oko prijedloga za imenovanje ravnatelja SOA-e postigne dogovor na razini cijele Vlade, što se nije dogodilo, budući da je predsjednik Vlade odlučio sam službeno predložiti svog kandidata.

Predloženi kandidat nije moj izbor, ali nisam dovodio, niti ću dovoditi u pitanje formalno pravo predsjednika Vlade da sam predloži svog kandidata.

Imenovanja u sigurnosno-obavještajnom sustavu još je jedno od pitanja o kojem se predugo donosila odluka, a sada kada je i ono konačno riješeno, očekujem da se predsjednik Vlade posveti ključnim temama zbog kojih je i dobio povjerenje HDZ-a, prije svega gospodarstvu i investicijama”, poručuje Karamarko.

Zaključio je kako Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a kao najjače parlamentarne stranke. “Kada je ne bude imao, on više neće biti predsjednik Vlade”, napisao je na Facebooku Karamarko.

[ PREDSJEDNIK VLADE JOŠ UVIJEK IMA PODRŠKU HDZ-a ] Dobro je poznat moj stav o imenovanjima u sigurnosno-obavještajnom…

Posted by Tomislav Karamarko on Tuesday, March 29, 2016

Komentiraj