KARAMARKO “Izuzimam se iz svih procesa donošenja odluka vezanih oko INA-e”

Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Nakon burnih reakcija javnosti zbog povezanosti tvrtke Ane Karamarko s tvrtkom Josipa Petrovića, o čemu je Nacional u novom broju ekskluzivno pisao, predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko objavio je danas na Facebooku kako se izuzima iz procesa donošenja odluka vezanih za INA-u.

Karamarko je preko svog profila na društvenoj mreži poručio kako se izuzima iz procesa zbog ‘medijskog linča’ na njegovu obitelj i njega osobno. “Izuzimam se iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e, sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne donese odluku prema zahtjevu koji sam im uputio”, napisao je Karamarko.

“Dosad sam se zalagao za povlačenje iz arbitražnih postupaka i to obostrano; i Republike Hrvatske, ali i mađarske strane. Na taj sam način htio prekinuti promašenu politiku prošle neuspješne Vlade i još neuspješnijeg premijera koji je svojom politikom Hrvatsku posvađao sa svima i doveo nas na rub međunarodne izolacije”, dodaje.

Karamarko ističe kako u slučaju nepovoljnog ishoda arbitražnih postupaka Hrvatskoj prijeti šteta koja se broji u milijardama kuna. “Pritom nije zanemariv podatak kako svake godine skupo plaćamo i odvjetničko društvo koje zastupa Republiku Hrvatsku u ovim postupcima”, zaključuje Karamarko.

Komentiraj