‘KAMION SMRTI’: Uhićene četiri osobe, objavljene stravične poruke: “Umirem, ne mogu disati”

Britanska policija nastavlja s istragom i ispitivanjem četiri osumnjičene osobe zbog smrti 39 osoba koje su pronađene u kamionu hadnjači u Essexu, piše BBC.

Jedan je muškarac iz Sjeverne Irske u petak priveden u zračnoj luci Stansted zbog sumnje na ubojstvo i krijumčarenje. Privedene su i dvije osobe iz Warringtona, dok je vozač kamiona iz Sjeverne Irske u pritvoru od srijede, kada su tijela pronađena.

Također, nastavlja se identifikacija žrtava. U kamionu, koji je u Englesku stigao iz belgijske luke Zeebrugge, je bilo osam žena i 31 muškarac. Vjeruje se kako su neki od njih iz Vijetnama, iako je policija Essexa prvotno objavila da su sve žrtve državljani Kine.

VietHome, organizacija koja predstavlja državljane Vijetnama u Engleskoj, od srijede dobiva fotografije osoba koje su nestale. BBC je razgovarao s obitelji Pham Thi Tra Myja, 26-godišnjakkinje kojoj se gubi svaki trag od utorka. Tada se posljednji put javila obitelji preko SMS poruke.

Posljednja poruka stigla je oko 22:30 sati u utorak, dva sata prije nego što je kamion stigao u Englesku. Njena obitelj podijelila je poruke u kojima stoji: “Stvarno mi je žao, mama i tata. Moj put u inozemstvo je propao. Umirem, ne mogu disati. Volim vas, žao mi je”.

Obitelj je priznala da je platila 30.000 funti kako bi 26-godišnju Tra My prokrijumčarili u Britaniju. Njezin otac je za CNN kazao kako su ga trgovci ljudima uvjeravali da će njegova kći ići sigurnom rutom. “Govorili su da će put biti siguran, da će ići automobilom, avionom… Da sam znao što će se dogoditi, nikad je ne bih pustio”, rekao je.

Komentiraj