KALIFORNIJA U PLAMENU Najmanje 17 osoba poginulo, više od 150 nestalih

EPA/JOHN G. MABANGLO

Više od 150 osoba smatra se nestalim nakon velikih požara koji su poharali dijelove sjeverne Kalifornije, objavila je američka policije. Najmanje 17 osoba je poginulo, a u vatri je uništeno i više od dvije tisuće kuća i zgrada.

Vatra je buknula u nbedjelju, a jedan od najteže pogođenih gradova je Santa Rosa, sjeverno od San Francisca, gdje su izgorjele cijele četvrti. U okrugu Sonoma povrđeno je 11 mrtvih osoba, a njihov je šerif objavio kako se nestalim smatra najmanje 155 osoba. Ipak, dodaje da se to može pripisati i kaosu koji je nastao za vrijeme evakuacije.

Ovo su jedni od najgorih požara u povijesti Kalifornije. U utorak je u Kaliforniji gorjelo više od 17 požara. Vatrogasni zapovjednik Kalifornije rekao je kako spasitelji i dalje tragaju za nestalima, ali se boji da bi broj smrtno stradalih mogao porasti.

Guverner Kalifornije Jerry Brown proglasio je izvanredno stanje za sedam okruga, dok je predsjednik Donald Trump proglasio stanje katastrofe, što znači da se humanitarna pomoć može distribuirati iz federalnih zaliha.

Komentiraj