EPA/JACEK BEDNARCZYK

FOTO: KAKVA SENZACIJA HRVATA Hrvatski rukometaši ‘razbili’ domaćine Poljake s 14 razlike za polufinale EURO-a

Kakvu su utakmicu odigrali hrvatski rukometaši večeras u Krakowu! Teorijski, trebala nam je pobjeda od 11 razlike, protiv domaćina, protiv pune dvorane, protiv neugodnih Poljaka. Samo oni najoptimističniji vjerovali su da se može dogoditi ono što se večeras uistinu i dogodilo. Dvorana je utihnula, neugodni Poljaci djelovali su neinspirirano, zbunjeno i izgubljeno, a izabranici Željka Babića ‘protutnjali’ su poput brzog vlaka.

Na krilima nevjerojatnih Štrleka, Marića, Ćupića i večeras fantastičnog Stevanovića Hrvatska je izborila plasman u polufinale Europskog prvenstva, ražalostivši pritom i Francuze, kojima je za polufinale trebala pobjeda Hrvatske od najmanje pet razlike. Ali, ‘Kauboji’ su ciljanih +11 i premašili – Poljake su svladali sa 14 golova razlike 37:23 (15:10). Polovicu posla obavili su već u prvom poluvremenu, na odmor su otišli sa +5.

EPA/JACEK BEDNARCZYK
EPA/JACEK BEDNARCZYK

Prvi pogodak Poljaci su postigli tek u desetoj minuti. Stevanović je briljirao na golu, a Poljaci nisu imali rješenja. Malo je zagustilo, domaćini su se približili na dva, tri gola zaostatka, ali na poluvrijeme su hrvatski reprezentativci otišli sa pet golova prednosti. Drugo poluvrijeme bilo je, ponovno, onakvo kakvo je malo Hrvata očekivalo, ali se njemu nadalo. Onaj brzi vlak ubacio je u višu brzinu, i Hrvatska se u 46. minuti našla na nestvarnih +17. Tada su se Poljaci malo probudili, nošeni zaglušujućim zvižducima s tribina, i došli 12 golova zaostatka. Ipak, do kraja utakmice naši rukometaši su izdržali i izborili, gotovo nevjerojatno i na način koji se rijetko viđa, polufinale Europskog prvenstva. Sve pod budnim okom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je u Krakow došla bodriti naše rukometaše.

EPA/JACEK BEDNARCZYK
EPA/JACEK BEDNARCZYK

Najefikasniji kod ‘Kauboja’ bio je Manuel Štrlek s 11 pogodaka, slijede ga Marić sa 7. Horvat sa 5. te Slišković i Čupić sa po 4. Kod Poljaka četiri gola postigli su Bielecki i Daszek.

EPA/JACEK BEDNARCZYK
EPA/JACEK BEDNARCZYK

Komentiraj