Kako je Nacional prvi otkrio: Ivo Žinić podnio ostavku u županijskom HDZ-u, neće se kandidirati za župana

Ivo Žinić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, kako je Nacional prvi otkrio u svom prošlotjednom broju.

Naslovnica Nacionala od 12. siječnja 2021. godine

 

Hrvatska demokratska stranka objavila je priopćenje u kojem je izvijestila o ostavci Žinića. Dodali su da Žinić neće biti kandidat HDZ-a na lokalnim izborima, no do izbora ostaje na funkciji Sisačko-moslavačkog župana.

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti:

“Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića. Gospodin Žinić obaviješten je o zaključcima vodstva stranke.

Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ- a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto gospodina Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije, vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ.

Obavještavamo vas i da je Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika. Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu”, objavio je HDZ.

Podsjetimo, Nacional je prošlog tjedna objavio da je premijer Andrej Plenković otpisao Ivu Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije te kako Žinić je ostao bez bilo kakve mogućnosti kandidature za novi mandat.

U vrijeme pisanja teksta, nad Žinićem je ‘visila’ njegova uloga u kompromitiranoj poslijeratnoj obnovi kuća na području Sisačko-moslavačke županije – u čemu su nakon nedavnog potresa otkrivene brojne nepravilnosti i nezakonitosti za koje se tek treba potvrditi karakter teških kriminalnih radnji. Od tada u javnost je dospjela nova afera, s kućom u Glini u državnom vlasništvu, kao i još nekoliko nekretnina.

EKSKLUZIVNO: Plenković je politički otpisao župana Žinića, zabranit će mu da se ponovo kandidira na lokalnim izborima

Komentiraj