JULIJIN BALKON ‘Romeo i Julija’ na pomalo drugačiji kazališni način

Hit teatar

Uhvatiti se ukoštac s najslavnijim kazališnim komadom najizvođenijeg pisca u povijesti Williama Shakespearea nije nimalo lako. Kako da ne bude tragično, a ostane čarobno? Ima li Romeo bočicu s otrovom ili kutijicu s prstenom? Odgovor potražite u novoj komediji Hit teatra.

Matea Elezović-Brdar, Ana Vilenica i Mladen Kovačić, troje poznatih kazališnih umjetnika, ujedno i autora predstave ‘Julijin balkon’, tumače likove glumaca i redateljice koji su dobili zadatak uprizoriti najpoznatije djelo W. Shakespeara, no to im nikako ne polazi za rukom.

Pritom se izmjenjuju scene njihovih privatnih života u kojima trojac glumi i druge likove, prikazujući pritom ljubavne odnose i svakojake događaje iz svoje svakodnevice. Scene kazališta u kazalištu prikazane su duhovito i zanimljivo pa se tako Shakespeare pretvorio u sliku i priliku koju dosad na kazališnim daskama nismo vidjeli.

Predstava je nastala prema ideji osnivačice i voditeljice Matee Elezović-Brdar, režija je povjerena Ivi Srnec, a za kostime je zadužena Sara Lovrić Caparin.

Nakon vrlo zapaženih komedija ‘Vlaška posla’, ‘metODA ZA BRAK’ i ‘Vesele žene Hrvatske’ čini se da imamo dostojnog nasljednika. Predstava ‘Julijin balkon’ izvedena je na ovogodišnjoj Noći kazališta te kreće na turneju po Istri i Dalmaciji, dok će zagrebačka publika s nestrpljenjem pričekati svečanu premijeru.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]