JOŠ JEDNA ŠANSA ZA 3. MAJ: Nova odgoda stečaja, sljedeće ročište 26. rujna

Danas je na sudu u Rijeci održano ročište o otvaranju stečaja 3. maja. Odluka je odgođena do 26. rujna, za kad je zakazano novo ročište, javlja N1.

“Hvala Vladi RH, pogotovo Ministarstvu gospodarstva, kao i našem direktoru koji su uložili velik napor u ovoj priči. Sutkinja je prolongirala odluku i naglasila da se nada da do stečaja neće doći. Obradovala nas je ta vijest”, kazao je za N1 sindikalist iz 3. maja.

Vlada je, podsjetimo, u četvrtak donijela zaključak o uključivanju u proces deblokade računa, pripremu i pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u 3. Maj Brodogradilištu.

Kako je istaknuo ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zadužuje se Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod provesti sveobuhvatnu analizu predloženih mjera te istu dostaviti Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Premijer Andrej Plenković je na početku sjednice Vlade podsjetio kako se krajem srpnja 3. Maj Vladi obratio dopisom kojim se traži izdavanje državnih jamstava za deblokadu računa, pripremu i pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u 3. Maju.

Kazao je i kako je riječ o tvrtki koja je krajem 2017. završila restrukturiranje, sukladno pravilima o restrukturiranju poduzetnika u poteškoćama, te o tvrtki čiji je poslovni račun već duže vrijeme u blokadi.

“3. maj za razliku od Uljanika nije prezadužena kompanija i da nije bilo onih pozajmica Uljaniku ono bi moglo normalno funkcionirati jer su i sadašnji i potencijalni kupci izrazili interes i spremnost za završetak brodova, a postoji i interes za gradnju novih brodova”, kazao je premijer.

Dodao je i kako će ova današnja odluka o uključivanju Vlade u proces biti u skladu sa svim zakonskim propisima, temeljit će se na analizi opravdanosti našeg angažmana, a Ministarstva gospodarstva, financija, pravosuđa te Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod imaju zadatak da Vladi što skorije predlože odgovarajuće akte kako bi se ispunio cilj.

Rekao je da šalje poruku 3. maju i svim zaposlenicima da se očekuje da se na temelju svih dosadašnjih razgovora i kontakata napravi čvrsti plan aktivnost koji će omogućiti poslovanje u sljedećim godinama.

Komentiraj