John Kerry stigao u Šangaj kako bi razgovarao o borbi protiv klimatskih promjena

Screenshot YouTube

John Kerry, specijalni izaslanik aktualnog američkog predsjednika za klimatska pitanja, u kineskom velegradu Šangaju prisustvuje cijelom nizu sastanaka na temu suzbijanja klimatskih promjena.

U Šangaju ostaje do subote, a azijski mediji ističu kako će se najvažnije razgovore voditi sa svojim kineskim kolegom Xie Zhenhuom. Grupa novinara je još uvijek ispred rezidencijalnog hotela, gdje je Kerry odsjeo. Nakon nedavno održanog virtualnog summita ministara najvećih svjetskih država oko zaustavljanja klimatskih promjena i najave Konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama COP26 u Glasgowu, ovo je novi angažman poznatog američkog diplomata.

Zanimljivo je kako su Kina i SAD posljednjih mjeseci dogovorili stabilnu suradnju vezanu za predanost globalnoj ekološkoj promjeni. Suradnju i potrebu za daljnjim aktivnostima oko zacrtanih ekoloških ciljeva je dodatno naglasio virtualni summit na visokom nivou. Kerry je nedavno javno prokomentirao i situaciju oko rješavanja kontaminirane vode u Fukushimi.

Komentiraj