Jesu li večernje rukavice neočekivani modni trend ove jeseni?

Duge večernje rukavice, nastale iz potrebe za skromnošću i tradicionalno povezane s balovima u Engleskom i starim Hollywoodom, vraćaju se u modu.

Desetljećima nakon što ih je proslavila Audrey Hepburn, rukavice su se pojavljivale tek kao razigrani dodatak za događaje na crvenom tepihu, na modnim pistama i svečanim gala događajima.

No, posljednje modne revije najavljuju njihov povratak. Ovaj modni dodatak nikad se prije nije pojavio na toliko modnih revija tijekom jedne sezone i u izboru dizajnera s različitom estetikom.

Rukavice su bile i jedan od najvećih trendova na crvenom tepihu u sezoni dodjela nagrada 2020. Čak su se pojavile i u glazbenim spotovima koji su obilježili proteklu godinu, uključujući “WAP” Cardi B i Megan Thee Stallion i “Good 4 U.” Olivije Rodrigo.

U kolekcijama za jesen 2021. rukavice su se pojavile u kolekcijama Guccija, u suradnji s Balenciagom, Prabala Gurunga, Rodartea, Prade, Jonathana Cohena, Brock Collectiona, Marca Jacobsa i Altuzarra..

Gurung i Cohen stilizirali su ih u tradidionalnom kontekstu s večernjim haljinama, dok ih je Rodarte stavio na plažu, Brock Collection u šumu, a Altuzarra i Jacobs u kombinaciji s opuštenom odjećom koja izgleda potpuno prikladno za kućni outfit u vrijeme pandemije.

Zamah se nastavio u nedavnim kolekcijama visoke mode od brenda Fendi, Balenciage i Valentina, gdje su dolazile u nizu različitih boja i bile su stilizirane sa svime, od mini haljina do hlača i muške odjeće.

Prema Hallie Spradlin, direktorice u kompaniji za prognozu modnih trendova Fashion Snoops, to ima veze s ponovnim kontekstualiziranjem nečega što se nekad činilo nedostižnim i rezerviranim za visoko društvo.

Komentiraj