Jelena Pavičić Vukičević: “Neka te nebeski otac nagradi za sve dobro što si učinio”

Govor na pogrebu Milana Bandića održala je u srijedu njegova zamjenica jelena Pavičić Vukičević.

“Draga obitelji, draga Vesna, Anamarija, poštovani uzvanici, prijatelji, suradnici i poštovatelji. Znamo da smo svi smrtni. Ali kad god dođe kraj nama dragim ljudima, uvijek je prerano, bolno, teško, nenadano. Posebno kad odlazi čovjek koji je imao toliko života, ljubavi, energije. On je toliko napravio za grad, postao je dijelom njegovog identiteta, koji je sanjao velike snove o njegovoj budućnosti.

Bio je jedinstven, neponovljiv. Živio je svoj grad, izgorio je na njegovim ulicama. Nije hodio malen ispod zvijezda, dao je sebe za nas. Ostavit će neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba i Zagrepčanki i Zagrepčana.

Oni su ti uzvraćali svojim poštovanjem, ne samo na izborima, nego i na svakom koraku hodajući ulicama. Opraštamo se danas od tebe u velikoj tuzi, ali s ponosom jer si otišao kao pobjednik, praštajući svima i spreman za vječnost. Opraštamo se onako kako bi, vjerujem, ti volio, slaveći život i gledajući naprijed.

Ovakvi velikani su rijetki, budimo zahvalni na njegovom djelu i životu. Napustio si nas iznenada. Ostavio si prazninu koju je nemoguće ispuniti.

Hvala ti na svemu, u ime Grada Zagreba, svih sugrađanki i sugrađana, svih onih koji će te pamtiti kao nasmijanog i predanog poslu. Čast nam je bila živjeti s tobom, uz tebe i za tebe. Živio si svoju kršćansku vjeru, čak i kad to nije bilo popularno na ljevici pa neka te nebeski otac nagradi za sve dobro što si učinio. Neka ti je laka hrvatska zemlja, hrvatski gradonačelniče. Počivao u miru, dobri čovječe”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Komentiraj