Jedva čekamo proljeće! Viva Magenta Pantoneova je boja godine, evo kako je ukomponirati u interijer

Stručnjaci Instituta za boje Pantone odabrali su ‘nekonvencionalnu nijansu za nekonvencionalno vrijeme’ za boju 2023. godine – Viva Magenta.

Ova nijansa opisana je kao ‘hrabra, neustrašiva, moćna i osnažujuća’ te kao ‘animirana crvena koja uživa u čistoj radosti, potičući eksperimentiranje i samoizražavanje bez ograničenja’.

Prema stručnjacima iz Pantonea, ova ‘naelektrizirajuća’ i ‘bezgranična’ nijansa manifestira se kao ‘izjava koja se ističe’.

Dizajneri interijera već su krenuli ‘u akciju’. Ističu kako je riječ o živopisnoj i energičnoj nijansi koja je idealna za oživljavanje prostorije. “Ako želite dati izjavu, uparite toplu crvenu nijansu s neutralnim ili komplementarnim bojama koje imaju isti podton – i dodajte neke kontrastne dodatke za dodatni efekt”, izjavila je za Independent Chelsea Clark, voditeljica brenda u Lust Homeu.

Korištenje takve jarke nijanse pri uređenju isprva može biti prilično zastrašujuća, no možete se ograničiti samo na detalje – ukrasne jastuke, tepih, zavjese ili zidne tapete u toj nijansi Viva Magenta.

Pantone navodi Viva Magenta kao “nijansu ukorijenjenu u prirodi koja potječe iz obitelji crvenih – i izražava novi signal snage”. Posebno će atraktivno ova nijansa djelovati kad stigne proljeće i procvjetaju božuri.

Komentiraj