Jedrenje: Loš dan Tončija Stipanovića na Bahamima

Hrvatska posada na finalu Star Sailors League na Bahamima Tonči Stipanović i Tudor Bilić u drugom je danu jedrenja upisala tri loša rezultata.

S 19., 21. i 17. mjestom pali su ukupnom redoslijedu s desetog na 19. mjesto sa 60 bodova. Dobra je vijest kako je plasman u drugi dio natjecanja, u četvrtfinale, još uvijek matematički moguć. Do kraja kvalifikacija ostalo je još pet jedrenja, a Stipanović i Bilić za desetim mjestom zaostaju 23 boda. Nije nedostižno, ali hrvatski jedriličari morat će pokazati puno bolje jedrenje. U jako vjetrovitom danu imali su tri sjajna starta, dobro se držali u prvom dijelu regate, a potom su padali u donji dio poretka. Opet su najviše vremena gubili u jedrenju niz vjetar kada je njihova Zvijezda bila vidljivo sporija od ostalih.

“Jednostavno smo loše odjedrili čitav dan. Puno krivih odluka kroz regatno polje, a usput nismo mogli pronaći pravi ritam u jedrenju niz vjetar gdje gubimo jako puno”, kratko je prokomentirao Tonči Stipanović zbivanja u Nassau.

Star Sailors League postoji od 2013. godine kada su vodeći jedriličari u Zvijezdi osnovali natjecanje koje je ovoj klasi omogućilo život nakon što je skinuta s olimpijskog programa. Projekt organiziran prema uzoru na teniski ATP Svjetska je jedriličarska federacija svrstala uz bok America’s Cupa, Ocean Racea, World Match Racing Toura i SailGP-a, a u šest je godine natjecanje zahvaljujući modernoj tehnologiji praćenja regata, izravnom prijenosu na internetu i atraktivnim jedriličarskim imenima steklo veliki broj poklonika. Ovogodišnja regata jedri se do 7. prosinca.

REDOSLIJED: 
1. Negri/Kleen 8
2. Kusznierewicz/Prada 17
3. Cayard/Trinter 19
4. Melleby/Revkin 20
5. Percy/Ekstrom 23
19. STIPANOVIĆ/BILIĆ 60

Komentiraj