FaH

JAVNO PONIŽENJE: Donald Trump ponovno napao bivšu Miss Universe

Još se nije ni ohladio od obračuna s protukandidatkinjom Hillary Clinton, a republikanski predsjednički kandidat Donald Trump ponovno je u utorak napao bivšu američku Miss Universe da se strašno udebljala, čime bi od sebe mogao odvratiti ženske birače.

Alicia Machado, pobjednica izbora ljepote 1996., optužila je Trumpa, koji je do lani bio vlasnik licence za Miss Universe, da ju je nazvao “Miss Piggy” i “Miss Housekeeping” te ju javno ponizio da se udebljala nakon izbora.

Jutro nakon što je Clinton, demokratska ppredsjednička kandidatkinja, podsjetila na Machado kao ogledni primjer kako republikanski multimilijarder tretira žene, Trump se ponovno obrušio na američku misicu.

“Ponovno se strašno udebljala i to je problem”, rekao je Trump televiziji Fox.

“Ona je najgora (misica) koju smo ikada imali. Najgora, apsolutno najgora”, dodao je. “Bila je nemoguća”.

U prvoj televizijskoj debati u ponedjeljak navečer, Clinton je spomenula slučaj Machado odgovarajući na Trumpovu ocijenu da Clinton “ne izgleda predsjednički”.

Osudivši Trumpa zbog načina na koji se odnosi prema ženama, Clinton je podsjetila da je Machado nazvao “Miss Piggy” i “Miss Housekeeping” jer je latinoameričkog porijekla.

“Donald, ona ima ime. Zove se Alicia Machado. I postala je američki državljanin i možeš se kladiti da će glasovati na izborima u studenome”, rekla je Clinton.

Trump je izgledao iznenađeno. “Odakle ti to?”, upitao je svoju protukandidatkinju tri puta.

Ubrzo nakon debate, ljudi zaduženi za kampanju Hillary Clinton objavili su snimku u kojoj Machado, rođena u Venezueli, kaže da ju je Trump zastrašivao.

“Stalno je na mene vikao. Govorio bi mi ‘izgledaš grozno’ ili ‘debela si’, kaže Machado.

“On je rasist pun mržnje, uvjeren da postoje manje vrijedna ljudska bića od njega”, istaknula je.

Komentiraj