Predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u Ottawi je u četvrtak primila generalna guvernerka Kanade Julie Payette, koja predstavlja britansku kraljicu, priopćeno je iz hrvatskog Sabora koji dodaje da su na sastanku potvrđeni izvrsni bilateralni odnosi dviju zemalja.

Jandroković je prvi strani dužnosnik kojega je u službeni posjet primila nova kanadska generalna guvernerka koja je dužnost preuzela početkom listopada ove godine.

“Na sastanku su potvrđeni izvrsni bilateralni odnosi Hrvatske i Kanade. Razmijenjena su mišljenja o područjima moguće suradnje u znanosti, istraživanju i inovacijama u proizvodnim područjima. Guvernerka Payette rekla je kako je Hrvatska divna zemlja koju je na jednome od svojih putovanja i posjetila i naglasila je kako je uspostavljanje  izravnih letova kanadskih avio kompanija za Hrvatsku dobra gospodarska poveznica”, kaže se u priopćenju.

Na razini globalnih pitanja predsjednik Sabora istaknuo je savezništvo i dobru suradnju dviju država u okviru NATO-a.

Payette i Jandroković istaknuli su brojnu hrvatsku zajednicu u Kanadi kao važan most i poveznicu između dvije zemlje.

Payette je znanstvenica impresivne karijere koja je bila astronautkinja te je dva puta bila u svemiru.

Komentiraj

PREKOHINA
Podijeli objavu
Prethodni članakEL Pobjeda Rijeke u Beču
Sljedeći članakAccuWeather objavio prognozu za zimu
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.