Izrael odgovorio na rakete iz Libanona

EPA/WAEL HAMZEH

Izraelska vojska objavila je u nedjelju da je topništvom gađala jug Libanona kao odgovor na ranije ispaljene rakete iz pograničnog područja na Izrael.

Vojska u priopćenju ističe da libanonsku vladu drži odgovornom za napade s njezina teritorija i kaže da će “nastaviti djelovati protiv svih pokušaja da se našteti suverenitetu Izraela i sigurnosti njegovih građana”.

Tri rakete ispaljene iz Libanona pale su na sjever Izraela i nisu nanijele nikakvu štetu niti žrtve.

Napad se dogodio nekoliko sati nakon što je vojni zapovjednik islamističkog libanonskog pokreta Hezbolah ubijen u zračnom napadu u Siriji.

Ta šijitska skupina, koja se u Siriji bori na strani snaga predsjednika Bašara al Asada, a protiv pobunjenika i džihadističkih skupina priopćila je da je Samir Kantar poginuo u izraelskom zračnom napadu blizu Damaska.

Kantar je u Izraelu služio kaznu doživotnog zatvora nakon što je 1980. osuđen na pet godina zatvora i na još 47 godina zbog ubojstva policajca i otmice i ubojstva izraelskog civila te ubojstva njegove kćeri, ali je 2008. pušten u razmjeni između Hezbolaha i izraelske države, zajedno s još četvoricom Libanonaca.

Komentiraj