Kultura
Decoration icon

izložba

Izložba splitskog umjetnika Petra Grimanija u Galeriji MKC-a

Autor:

MKC Split

Izložba Petra Grimanija “Dom”, koja objedinjuje pregled autorove multimedijalne umjetničke produkciju s novim radovima nastalim za ovu prigodu, otvara se u petak u Galeriji MKC-a Doma mladih u Splitu.

“Grimanijeva umjetnička praksa – iako koristi slojevit rječnik, metodologiju i multidisciplinarnu paradigmu suvremenog umjetničkog stvaralaštva, sadržajno se oslanja na lokalni prostor, njegovo materijalno i duhovno nasljeđe”, ističe se u galerijskoj knjižici.

Umjetnik se u izložbi izražava kroz video, VR, prostorne instalacije, slike, fotografije, skulpturu i happening. Izložbi pristupa kao otvorenom radnom procesu u nekoliko faza, pa je tako za subotu 23. rujna s početkom u 12 sati na platou ispred zgrade Doma mladih najavljen happening “Jesen” nakon kojega će uslijediti projekcije video radova uz razgovor s umjetnikom u prostoru Beton kina u Domu.

Završna faza radnog procesa na projektu “Dom” pod nazivom “Zlatni rez” ili otvaranje vremenske kapsule izložbe najavljena je za petak 6. listopada u 20 sati.

Kustos izložbe je povjesničar umjetnosti Branko Franceschi, a nastaje u organizaciji Multimedijalnog kulturnog centra.

Izložba u Domu mladih ostaje otvorena do 12. listopada, a ulaz je slobodan.

Petar Grimani (1971.) izlagao je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Djeluje u brojnim umjetničkim disciplinama i to performansu, slikarstvu, skulpturi, multimediji, videu, animaciji, filmu i kazalištu. Objavljivao je eseje i članke o umjetnosti, organizirao i pokretao brojne izložbe i umjetničke projekte. Područja njegovog umjetničkog interesa uključuju poslijeratne traume, migraciju, antropologiju, prirodu, društveni aktivizam, bioetiku.

Izložbom fotografija “Smoje bez cenzure” u Splitu počela godina Miljenka Smoje

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.