Izložba fotografija “Kina i Tibet – povijest jednog susreta”

Pixabay

Izložba “Kina i Tibet – povijest jednog susreta”, na kojoj se autor Damir Kavčić predstavlja sa 76 fotografija velikog formata koje je snimio na putovanju po tim dalekim krajevima, otvara se u utorak, 4. rujna u zagrebačkoj Galeriji Vladimira Horvata.

“Tijekom sedamnaest dana i više od 10 tisuća prijeđenih kilometara po kineskom teritoriju, autor je snimio više od dvije tisuće fotografija. Nimalo lakim procesom selekcije odabrane su fotografije koje predstavljaju povijest njegovog susreta s različitim aspektima povijesne i moderne Kine”, napominje se u najavi te zagrebačke galerije.

Izložene fotografije podijeljene su u četiri tematske cjeline, od kojih prva predstavlja diljem svijeta poznate spomenike kineske kulture nastale u razdoblju od dvije tisuće godina, od osam tisuća realističnih vojnika od terakote preko Kineskog zida i Nebeskog hrama do Zabranjenog grada u Pekingu.

Druga tematska cjelina prikazuje vrtove i hramove snimljene u gradovima Hangzhou i Suzhou, a treća modernu Kinu – velegrad Shanghai, najveći kineski grad koji ima više od 25 milijuna stanovnika, vizure grada snimljenih s nebodera Shanghai Tower visokog 632 metra, noćne vizure grada snimljenoj s plovidbe po rijeci Huangpu.

Grandiozna priroda Tibeta, grad Lhasa, samostan Sera i palača Potala, nekadašnje sjedište Dalaj Lame, motivi su četvrte izložbene cjeline.

Autor Damir Kavčić fotografijom se bavi od 2014. godine. Temeljno fotografsko obrazovanje stekao je u zagrebačkoj Školi fotografije Fotonaut. U fotografiji ga najvise zanima priroda i povijesna arhitektura.

Organizatori izložbe su Portal Fot-o-grafiti.hr i Škola fotografije Fotonaut, u suradnji s Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture i Zagrebačkim foto kino savezom (ZFKS).

Izložba ostaje otvorena do 21. rujna.

Komentiraj