EPA/ARMANDO BABANI

IZBORNIK WALESA COLEMAN “Ključ uspjeha? Nismo se bojali neuspjeha”

Izbornik Walesa Chris Coleman poručio je nakon povijesnog prolaska njegove reprezentacije u polufinale Europskog prvenstva u Francuskoj, kako je ključ uspjeha to što se nisu bojali neuspjeha. Oko 46 tisuća navijača pratilo je na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu veliku pobjedu Walesa nad favoriziranom Belgijom u petak.

“Nemojte se bojati sanjati”, rekao je Coleman za BBC. Britanski premijer čestitao je reprezentaciji Walesa na velikom uspjehu preko Twittera. “Fenomenalna predstava, fenomenalan rezultat”, napisao je.

Wales je u četvrtfinalu izbacio drugu reprezentaciju svijeta, prema FIFA-inoj ljestvici. 2011. godine Wales je bio 117. reprezentacija svijeta, a Colemana je javnost pozivala na ostavku. Nakon svega, Coleman ih je odveo do prvog polufinala na velikim natjecanjima, još od Svjetskog prvenstva 1958. godine.

“Prije četiri godine bili smo tako daleko od ovoga. Uživam, zaslužili smo”, rekao je 46-godišnji Coleman. “Ako naporno radite i ne bojite se sanjati, onda se ne bojite ni neuspjeha. Ja se ne bojim neuspjeha, jer ga doživljavaju svi. U životu sam doživio više neuspjeha nego uspjeha”, dodao je.

U polufinalu u srijedu, napadač Walesa Gareth Bale zaigrat će protiv suigrača iz Real Madrida, Portugalca Cristiana Ronalda. “Borili smo se kao lavovi, prošli smo svaki centimetar travnjaka i realno smo zaslužiti biti u polufinalu”, rekao je Bale, strijelac tri pogotka za Wales na ovom EURO-u. “Nevjerojatan je osjećaj da smo uspjeli doći do polufinala, ali već smo rekli i prije prvenstva da nismo došli samo kao statisti”, dodao je.

Komentiraj