IZBORI 2015. Milanović u Puli poručio IDS-u: Idemo zajedno uzeti što više

Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na večerašnjem predizbornom skupu s predstavnicima liste koalicije Hrvatska raste za 8. izbornu jedinicu u Puli poželio je “IDS-u koji trenutno ide sam na izbore”  sve najbolje te im poručio “idemo zajedno uzeti što više.”

„Nema povratka na staro, naša je zemlja  zemlja sjajnih ljudi i mogućnosti. Istra je imala sreću da je bila dovoljno daleko od ratišta. Treba odati priznanje svima koji su na tome radili, pa i IDS-u koji trenutno ide sam na izbore.  Želim im sve najbolje , idemo zajedno uzeti što više“, rekao je Milanović na predizbornom skupu u Zajednici Talijana u Puli.

U vezi s istupom predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na sinoćnjem skupu u Osijeku Milanović je poručio kako “nitko neće prijetiti da će nekoga satrati i zgaziti.”

“Mi nudimo ozbiljan pristup,  a ne jeftini populizam koji cijelo vrijeme ove četiri godine hoda po granici mržnje, sijanja netolerancije, razbijanja ćirilićnih ploča, odvrtanja plinskih boca po središtu Zagreba. E neće proći, tko su ti tipovi i miševi koji se ne usude izaći iz mišje rupe i koji prijete da će nas zgaziti. Kakav je to riječnik?  upitao se Milanović.

  • Kako je rekao, Hrvatska nije zemlja trećeg svijeta već je moderna zemlja čiji su građani kritični.  Ocijenivši da građani ne trpe i ne toleriraju takvu vrstu verbalnog nasilja, Milanović je poručio kako će upravo građani 8. studenoga pokazati HDZ-u prst prema dolje.  Kako je rekao, njihova koalicija će se boriti za ljudsko dostojanstvo pojedinca, obitelji, pravdu, jednakost i slobodu.

Želimo pokazati da su oni koji su od tebe drukčiji i koji su manjina, vrijedni poštovanja i da ih se sasluša, a ne da ih se šutira i da im se utjeruje strah u kosti, da strahuju zbog toga jer su Talijani, Srbi, Židovi ili Romi, rekao je Milanović i ocijenio da je to uobičajen način rada političke konkurencije.

Želimo još četiri godine da nastavimo posao koji smo dobro započeli, da se, kako je ocijenio, “zaustavi galopirajuće zlo koje Hrvatsku želi vratiti tamo gdje nikada nije bila“.

Predsjednica Hrvatskih laburista- stranke rada Nansi Tireli  poručila da više ne živimo u državi gdje premijer bježi pred zakonom i gdje se ne zna tko i koliko krade.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja  je istaknuo da je koalicija riješila obeštećenja umirovljenika te da će taj proces završiti ove godine isplatom božićnica.

Prvi na listi za 8. izbornu jedinicu  Željko Jovanović  je nakon predstavljanja članova liste rekao kako koalicija svaki tjedan otvori 500 radnih mjesta, a da je ove godine zaposlila 86.455 mladih ljudi.

Komentiraj