Izabrani finalisti za modnu nagradu International Woolmark Prize

Screenshot YouTube

Žiri sastavljen od profesionalaca i važnih imena u modnoj industriji je izabrao finaliste za modnu nagradu International Woolmark Prize, prenosi showstudio.com.

Dizajneri i etikete A. ROEGE HOVE, Bluemarble, Lagos Space Programme, MARCO RAMBALDI, MAXXIJ, Paolina Russo, RHUDE i Robyn Lynch su osam finalista, koji se natječu za prestižne nagrade za 2023. godinu.

Tvrtka Woolmark Company se više od 60 godina brine za mlade modne talente, etikete i nastoji kroz ovaj program potaknuti budući razvoj i kreativnost dizajnera, koji bi se trebali istaknuti u daljnjem radu. Prošle godine je pobjednikom proglašen Saul Nash, koji je unaprijedio svoj talent i karijeru.

Ove godine će finalisti morati kreirati svoju vlastitu capsule ili kolekciju za jesen/zimu 2023, koristeći merino vunu za modne kombinacije. Oni koji će domišljato i funkcionalno koristiti Woolmark materijal će biti i nagrađeni. No, tu ne prestaje njihov angažaman u industriji, već će se o njihovoj karijeri brinuti mentori te će i dalje biti u fokusu.

Komentiraj