Ivo Peroš: “Plenković ima ozbiljnih problema s Barbarićem koji očito ne želi popustiti”

Autor:

27.03.2021., Zagreb - Ivo Peros, naftni konzultant."nPhoto: Sasa Zinaja/NFoto/PIXSELL

Photo: Sasa Zinaja/NFoto/PIXSELL

Energetski stručnjak Ivo Peroš  komentirao je aferu ‘plin za cent’. Dok oporba i dio koalicijskih partnera traže smjenu šefa HEP-a Frane Barbarića, predsjednik Vlade Andrej Plenković poručuje da će odluku donijeti kad to vladajući žele.

No, budući da već tri mjeseca ova plinska afera još nije dobila epilog, Peroš smatra da premijer ima ozbiljnih problema s Barbarićem.

Plenković ima ozbiljnih problema s Barbarićem koji očito ne želi popustiti i dati se uvjeriti da, koliko je to moguće, časno odstupi. Prošao je cijeli rujan bez epiloga, što mi je bilo neočekivano. Jasno je da predsjednik Vlade ima silnih problema s Barbarićem i to je neupitno, a čovjek može samo naslućivati zašto je to tako. Bojim se da mora naći neki izlaz jer Barbarić ne popušta”, kazao je Peroš.

Energetski stručnjak se osvrnuo i na premijerov način komunikacije po pitanju ove afere, navodeći da Plenković relativiziranjem umanjuje stvari.

“Plenković polako gubi konce jer su njegove reakcije neprepoznatljive u odnosu na blisku prošlost, reagira i agresivno, rekao je da je to minoran problem, što je za mene uvredljivo, ponižavajuće, za javnost je 14 milijuna eura šteta je koja je nezamisliva”, rekao je.

Ova afera je paradigma za sve što karakterizira HDZ na način na koji se vodi država, poslovanje, to su sve uglavnom negativne karakteristike, a tu ide i nestručnost i nesposobnost. To je nepojmljivo stvarno”, dodao je Peroš u programu N1 televizije. 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.