Ivanković i Skočić saznali suparnike u trećem krugu azijskih kvalifikacija za SP u Kataru

Danas je u Kuala Lumpuru održan ždrijeb skupina za treći krug AFC (Asian Football Federation) kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Podsjetimo, sredinom lipnja okončana je druga faza iz koje su se dalje plasirali Sirija, Australija, Iran, Saudijska Arabija, Japan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Južna Koreja, Kina, Oman, Irak, Vijetnam i Libanon.

Današnjim ždrijebom dvanaest reprezentacija podijeljeno je u dvije skupine, a svoje mjesto na završnici Svjetskog prvenstva osigurat će pobjednici i drugoplasirani iz svake skupine. Trećeplasirane reprezentacije čeka međusobni okršaj (u jednoj utakmici) poslije kojeg pobjednik ide u interkontinentalni okršaj za poljednje mjesto na završnom turniru u Kataru.

Ivanković i Skočić s Omanom i Iranom izborili treći krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, povijesni rezultat Vijetnama

Ždrijebom u glavnom gradu Malezije određene su sljedeće skupine:

U skupini A su Sirija i Libanon jedine reprezentacije koje nijednom nisu izborile nastup na završnici Svjetskog prvenstva, dok su u skupini B istog statusa (s nadom u povijesni rezultat) Vijetnam i Oman, koji vodi hrvatski stručnjak Branko Ivanković.

Iran, predvođen Draganom Skočićem, kroz skupinu će tražiti svoj šesti nastup na SP-u, a uz njih je glavni favoriti za prolazak Južna Koreja koja se nada jedanaestom odlasku na završni SP turnir. Irak i Ujedinjeni Arapski Emirati na svjetskim su prvenstvima nastupali samo jednom, baš kao i Kina iz skupine B. U istoj skupini Australija i Saudijska Arabija traže svoj šesti izlazak na završni turnir, dok bi glavnim favoritima grupe B, Japanu, to bio sedmi uzastopni (i ukupno) izboren nastup na SP-u.

Na zadnje Svjetsko prvenstvo odigrano 2018. u Rusiji iz Azijskog nogometnog saveza (AFC) kroz treću fazu kvalifikacija plasirali su se Iran, Japan, Južna Koreja i Saudijska Arabija, dok je Australija svoje mjesto u Rusiji osigurala kroz interkontinentalni okršaj s Hondurasom.

Prve utakmice ovog kruga kvalifikacija na rasporedu su 2. i 7. rujna, a četiri azijska putnika za Katar saznat ćemo nakon posljednjih okršaja koji su na rasporedu 24. i 29. ožujka sljedeće godine.

Komentiraj