Ivaniš: “Stožer je parapolitičko tijelo HDZ-a, a riječki i istarski rade dobar posao”

Počasni predsjednik Primorsko-goranskog saveza (PGS) i stranački kandidat za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš ocijenio je u srijedu kako se Stožer civilne zaštite “prometnuo u parapolitičko tijelo HDZ-a”, ustvrdivši da “lokalni stožeri u Primorsko-goranskoj županiji i Istri rade dobar posao”.

“Sve to Plenkovića i HDZ jako žulja, i čini ih vidno nervoznima. A tada ne posežu za argumentima, jer ih naprosto nemaju, već za ispraznim, ali i opasnim rješenjima. Najnovije glasi da će lokalne zavode za javno zdravstvo zakonskim izmjenama staviti pod kontrolu nacionalnog Zavoda. Odnosno pod svoju kontrolu. Država već desetljećima pati pod teretom grozomorne centraliziranosti, ali je, eto, Plenkoviću i to malo pa bi još malo naše živote stavljao pod vlastitu kontrolu. Potez je to čovjeka koji očito prezire tuđe uspjehe, ali i demokratske standarde, a takvi se nazivaju diktatorima”, ustvrdio je Ivaniš u priopćenju.

“Stručnu utemeljenost odluka, vjerodostojnost i dobre rezultate u borbi s epidemijom u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji Plenković i Božinović nazivaju politikanstvom i bildanjem mišića uoči lokalnih izbora. Plenković se uistinu teško miri s uspjesima drugih, čak i kada je zdravlje građana u pitanju. Plenković i HDZ očito se vrlo teško nose s činjenicom da su Primorsko-goranska i Istarska županija naprosto predvodnici normalne Hrvatske”, ocijenio je Nikola Ivaniš.

Komentiraj