Ivan Vilibor Sinčić: Nikad neću oprostiti Kolindi to što je pomilovala podobne tajkune

Nikola Cutuk/PIXSELL

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u Saboru je progovorio o upravljanju državnom imovinom. Facebook objavu Živog zida o govoru Sinčića u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Državni ured za upravljanje državnom imovinom je neodgovorna, netransparentna institucija koja ne odgovara na upite. DUUDI jednostavno ne mari! Trebao bi upravljati državnom imovinom vrijednom 30 milijardi eura. On to NE RADI! Njih se ne može prisiliti da daju odgovor i da rade kako treba, jedino rješenje je rastjerati tu cijelu ekipu i raditi ispočetka! Jedino tako ćemo moći postići rezultate!

2013. jedan lokalni moćnik je uzurpirao državnu česticu i počeo graditi parkiralište. Osim toga, maltretirao je susjede, rušio im ograde i stabla. Kad sam to prijavio, tada u AUDI-ju nisu uopće reagirali na naše snimke i dopise! A NA ČESTICI 50 METARA DALJE JE IZGRAĐENA PALAČA PRAVDE! Na toj čestici, gdje se protupravno gradilo parkiralište, su suci i državni odvjetnici godinama parkirali svoja vozila nikad ne reagirajući na tolike dopise i sudske procese… Toliko o hrvatskom pravosuđu i o maru svih nas, i agencija za državnu imovinu. Vlada treba strogo kazniti sve one koji su dosad ovako nikako upravljali ovim vrijednim resursom!

Građani završavaju na ulici

U vlasništvu države je preko milijun nekretnina, od toga 20 tisuća stanova. Zamislite tu golemu imovinu, i s druge strane se sjetite 4 tisuće obitelji u Hrvatskoj, naših građana, nositelja bivšeg stanarskog prava kojima prijeti deložacija! Država je toliko nesposobna da nije mogla u 20 godina namiriti 4 tisuće obitelji s 4 tisuće nekretnina! Gledamo kako nam trava raste i kako se štakori razmnožavaju u tim nekretninama, A NAŠI GRAĐANI ZAVRŠAVAJU NA ULICI!

7.3. Georg Gavrilović ima arbitražu zbog krađe u Petrinji. U vrijeme okupacije Petrinje gospodinu Gavriloviću je prodana tvornica Gavrilović i pola nekretnina u Petrinji preko fonda za privatizaciju za bijednih 3 milijuna maraka, dok je vrijednost bila barem 20 puta veća! To je samo jedan u nizu primjera kako se onda podobnima dijelilo na sve strane zbog čega posljedice osjećamo i dan danas!

Predsjednica je pomilovala Leona Sulića koji je bio u zatvoru zbog privatizacijske pljačke. I ono malo tih podobnih tajkuna što ih je naše nikakvo pravosuđe uspjelo zatvoriti, ćemo pomilovati. Neću to nikada oprostiti gospođi Grabar Kitarović, to je težak promašaj za moral ovoga naroda i budućnost svih nas koji bi trebali živjeti od te imovine”.

Komentiraj