Iva Majoli, Lovre Miloš i Marijo Možnik će zaigrati na turniru Gem Set Hrvatska

Filip Popović

Tjedan dana dijeli nas do početka prvog izdanja humanitarnog i sportskog događanja Gem Set Hrvatska.

SRC Šalata će u srijedu 12. lipnja okupiti najpoznatija imena hrvatskog sporta, a razlog je i više nego dovoljan – razveseliti djecu iz Tordinaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Lista sportaša sve je veća, a nakon službenog ždrijeba, koji će se održati u narednim danima, doznat će se i raspored parova po grupama.

Dvanaest parova, četiri natjecateljske grupe u super tie-break teniskom formatu – Gem Set Hrvatska, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, najavljuje jedinstveni spektakl u srcu Zagreba.

Andrej Kramarić, Lovre Miloš i Marijo Možnik pridružili su se već najavljenim sportskim velikanima, a na listu tenisača upisali i Iva Majoli, Jelena Kostanić Tošić, Tena Lukas, Mate Delić, Lovro Zovko i Ivan Ljubičić. Dolazak su već potvrdili i Luka Modrić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Mate Pavić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić.

Početak programa predviđen je u 12 sati kad se otvara Tennis Village s organiziranim besplatnim radionicama za djecu pod vodstvom trenera TK Top Spin i hrvatskih teniskih zvijezda. U podne će krenuti i sportske radionice u organizaciji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Na centralnom teniskom terenu u 14 sati, posjetitelje i ljubitelje tenisa očekuje egzibicijski meč naših proslavljenih tenisača, a u 16 sati započet će natjecanje u grupama. Format turnira je super tie-break, a u četiri grupe zaigrat će po tri para sastavljena od jednog tenisača i drugog vrhunskog sportaša. Velika završnica, polufinalni i finalni meč, započet će u 18 sati, uz prijenos na drugom programu Hrvatske radiotelevizije. Program će završiti dodjelom nagrada, a na Šalati će tijekom dana biti još drugi brojni zabavni sadržaji kao i mogućnost upoznavanja i fotografiranja sa svojim sportskim idolima.

“Nisam ni najmanje dvojila oko sudjelovanja, jer je riječ o uistinu  posebnom projektu u organizaciji Zaklade Marin Čilić. Sigurna sam da će Šalata taj dan biti ispunjena do posljednjeg mjesta i da će atmosfera biti sjajna. Čula sam da se svi sportaši ozbiljno pripremaju za natjecanje tako da jedva čekam da izađemo na teren i zaigramo meč za djecu Hrvatske“, rekla je Iva Majoli, hrvatska tenisačica koja je 1997. godine u Parizu osvojila Grand Slam turnir Roland Garros

“Iznimno mi je drago što ću na jedno popodne reprezentativne pripreme zamijeniti igranjem tenisa. Iako nisam neki veliki talent, dat ću sve od sebe da pružim što bolji otpor Marinu i ostalim hrvatskim sportašima. Projekt koji je pokrenula Zaklada Marin Čilić je zaista hvalevrijedan i sretan sam što ću biti dijelom te priče“, rekao je Lovre Miloš , napadač HAVK Mladosti i hrvatski reprezentativac.

Prikupljenim sredstvima izgradit će se multifunkcionalno sportsko igralište u Osnovnoj školi u Tordincima, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela, a nema ni igralište ni dvoranu. Pokrovitelji projekta su Ured Predsjednice RH, Grad Zagreb, HTZ, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Hrvatski teniski savez, dok su partneri projekta Lošinj Hotels & Villas, Foreo, Euroherc, Harvey Norman, Privredna banka, Jamnica, HEP, Gillette, Meggle i La Roche Posay. Medijski partneri, koji prate i podržavaju rad Zaklade Marin Čilić te turnir Gem Set Hrvatska, su Jutarnji list i Gloria te Antena Zagreb i Narodni radio.

Komentiraj