Gnjevni odvjetnik otvorio je u ponedjeljak ujutro u Houstonu vatru na osobe koje su išle na posao, ozlijedivši ih pritom najmanje devetero prije nego što ga je ubila policija, izvijestile su vlasti.

Šestero ljudi prevezeno je u bolnicu, a trima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja na parkiralištu trgovačkog centra smještenog u bogatoj četvrti West University Place u Houstonu, rekla je novinarima šefica houstonske policije Martha Montalvo.

Jedna je žrtva u životnoj opasnosti, a još jedna je teško ranjena. Ostale su ozljede različite težine, od prostrijelnih rana do porezotina razbijenim staklom.

Montalvo nije željela reći ime napadača. Kazala je da je riječ o odvjetniku, da u istrazi sudjeluje i FBI, a nije spomenula terorizam kao motiv.

Gradonačelnik Houstona Sylvester Turner je kazao da je, po dosadašnjim podacima istrage “motiv odvjetnikova napada nezadovoljstvo odnosima s partnerima u odvjetničkoj tvrtki u kojoj je bio zaposlen”.

Specijalne policijske snage za deaktiviranje bombi pregledale su napadačev automobil, crni Porsche u kojemu je pronađeno puno oružja. Policija kani pretražiti i njegov dom.

Komentiraj