Američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch rekla je u petak da će prihvatiti preporuke direktora Savezne policije (FBI) o tome treba li se povući iz istrage protiv demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton zbog korištenja privatne elektroničke pošte dok je bila državna tajnica.

Republikanci, a među njima i predsjednički kandidat Donald Trump, ocijenili su da dužnosnici koje su postavili političari, ne bi trebali sudjelovati u istrazi.

Lynch, koju je na dužnost imenovao predsjednik Barack Obama, rekla je da razumije zabrinutost no zasad nije najavila da se povlači sa slučaja.

“Bit ću obaviještena (…) i prihvatiti preporuke”, rekla je Lynch.

Nedavno se Lynch sastala u Phoenixu u Arizoni u zrakoplovu s Billom Clintonom, suprugom predsjedničke kandidatkinje što “baca sjenu” na istragu, o čemu je prvi pisao američki dnevnik The New York Times.

Američka savezna policija (FBI) istražuje je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila američka državna tajnica (2009-2013) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Istraga je mjesecima bacala sjenu na njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome.

“Sastanak između Billa (i ministrice Lorette Lynch) vjerojatno je isplanirala i željela Hillary”, napisao je u petak Trump na Twitteru.

Republikanski predsjednički kandidat tvrdi da je sastanak trebao biti tajan i tako bi i bilo da lokalni novinar nije o njemu doznao, piše agencija AFP.

“Ima li ijedne osobe koja vjeruje da je taj sastanak bio čista slučajnost”, ‘zatvitao’ je Trump.

Komentiraj