ISTRA: Od danas kretanje bez propusnica, pogledajte za koje bivše općine vrijedi nova odluka

Od danas moguće slobodno kretanje građana unutar područja bivših  istarskih općina bez propusnica. Odluka se odnosi na područja bivših općina Pule, Pazina, Rovinja, Poreča, Buzeta i Labina s okolnim općinama, a za gradove Buje, Umag i Novigrad te općine Brtoniglu, Grožnjan i Oprtalj primjena će početi nakon Uskrsa s obzirom na to da je to područje bilo najveće žarište infekcije, rekao je Kozlevac na popodnevnoj izvanrednoj konferenciji na novinare.

Načelnik istarskog županijskog stožera CZ Dino Kozlevac potvrdio je u Puli da je Nacionalni stožer odobrio njihov zahtjev, kao i zahtjeve Istarske županije,više gradova i općina u županiji da se bez propusnice omogući kretanje građana unutar područja bivših općina u Istri.

Takva odluka je uslijedila nakon što je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao da u županiji drugi dan zaredom, nije bilo novooboljelih od Covida-19 te kako je još jedan pacijent izliječen, što je ukupno 12 izliječenih u pulskoj Općoj bolnici.

Komentiraj