Irski premijer Micheal Martin kritizirao je Europsku nogometnu federaciju

Irski premijer Micheal Martin kritizirao je Europsku nogometnu federaciju (UEFA) zbog inzistiranja da na utakmicama skorašnjeg Europskog prvenstva prisustvuju i gledatelji.

U petak je Izvršni odbor UEFA-e oduzeo Dublinu domaćinstvo EP-a jer nije jamčio da će imati gledatelje na utakmicama, što je bio jedan od uvjeta za organiziranje utakmica Europskog prvenstva.

Tri utakmice iz Dublina odigrat će se u Sankt Peterburgu, a utakmica osmine finala koja se trebala igrati u Dublinu igrat će se u Londonu na Wembleyu.

“Iskreno govoreći mislim da je UEFA neozbiljna, postavljajući taj uvjet zemljama”, rekao je premijer Martin u razgovoru za RTE televiziju.

“Ako pogledate što se događa u cijeloj Europi u smislu B117 (varijanta COVID-19) i u pogledu visoke incidencije u europskim zemljama, poziv za povratak navijača je ogrešan. Nikad nisam mislio da je to realan prijedlog,” dodao je.

Irska ima jednu od najnižih stopa zaraze COVID-19 u Europi, ali se odlučila za sporije ponovno otvaranje gospodarstva od većine europskih zemalja.

Komentiraj